Suudi koalisyonu Yemen'de sivilleri vurdu

Suudi koalisyonu Yemen'de sivilleri vurdu

Yemen'in kuzeybatısına düzenlenen hava saldırısında en az 7 çocuk ve 2 kadın hayatını kaybetti.

Yemen'in kuzeybatısına düzenlenen hava saldırısında en az 7 çocuk ve 2 kadın hayatını kaybetti.

Birleşmiş Milletler tarafından pazartesi günü yapılan açıklamada Hajjah vilayetindeki saldırıda sivillerin hedef alındığı kaydedildi. Pazar günü meydana gelen olayda en az 2 çocuk ve 2 kadın da yaralandı. Saldırıdan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonu sorumlu tutan Husiler, jetlerin vurduğu binanın enkazından görüntüleri paylaştı.

Yemen'de sivillere yönelik diğer bir saldırı haberi de başkent Sana'nın kuzeydoğusundaki Al-Jawf vilayetinden geldi. Husiler, bir düğün evini hedef alan hava saldırısında en az 25 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Saldırılarda en az üç ev tamamen yıkıldı. Al-Masirah adlı yayın kuruluşu bombardımanda yaralanan çocukların görüntülerini yayımladı.

Suudi Arabistan ise sivillerin vurulmasını "muhtemel bir kaza" olarak tanımladı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Koalisyon güçleri daha önce de okul, hastane ve düğün evlerini vuran hava saldırılarından dolayı uluslararası kamuoyunda eleştirilerin hedefi olmuştu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.