Suudi Arabistan sınır muhafızlarından Yemenli kaçakçı çocuklara sistematik tecavüz

Suudi Arabistan sınır muhafızlarından Yemenli kaçakçı çocuklara sistematik tecavüz

Suudi Arabistanlı askerlerin Yemen sınırında kaçakçılık yaparken yakalanan çocuklara sistematik olarak tecavüzde bulunduğu ifade ediliyor.

Suudi Arabistanlı askerlerin Yemen sınırında kaçakçılık yaparken yakalanan çocuklara sistematik olarak tecavüzde bulunduğu ifade ediliyor.

Middle East Eye'ın yerel kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Yemen sınırındaki Suudi Arabistan askerleri, sınırda yakaladıkları kaçakçı çocuklara sistematik olarak tecavüz ediyor. Yemen sınırından kat isimli uyuşturucu maddeyi kaçıran ergenlik çağındaki erkek çocuklar, yaygın bir şekilde Suudi güçlerin saldırısına uğruyor.

Açlık ve savaşın getirdiği insani krizin ortasında olan ülkede kaçakçılık, halkın yaşamına devam edebilmek için başvurduğu yollardan biri. Kat kaçakçılığı da Suudi Arabistan sınırında oldukça yaygın durumda. Durumun mağdurlarından biri 14 yaşındaki Taha. Taha, 2017 yılının Aralık ayında Suudi Arabistan'ın güneyindeki Sabya bölgesinde, sınır hattında askerlere yakalandığını anlatıyor.

Taha, hapis ve işkenceyle tehdit edildikten sonra askerlerin kendisine, "kendileriyle cinsel ilişkiye girmesi karşılığında serbest bırakılacağını ve kaçakçılığına göz yumacaklarını" söylediğini ifade ediyor. Yemenli çocuk bu teklifi reddettikten sonra dövüldüğünü, ellerinin bağlandığını ve kendisine tecavüz edildiğini söylüyor. Taha olayın ardından askerlerin, durumu anlatması halinde öldürüleceği tehdidine bulunduklarını belirtiyor.

Taha, ülkedeki açlık ve kriz sebebiyle ailesinin geçimine katkıda bulunmak için kaçakçılığa mecbur kaldığını dile getiriyor. Yemenli çocuk olayın ardından psikolojik travmayı halen atlatabilmiş değil.

Middle East Eye, bölgede kaçakçılık yapan 11 çocukla konuştuklarını, bunlardan 5 tanesinin tecavüze uğradıklarını söylediklerini aktarıyor.

Bir diğer mağdur da 13 yaşındaki Bilal. Bilal'in babası özellikle sınır hattındaki iki muhafızın olaylardan sorumlu olduğu görüşünde: "Yaptıkları tek şey çocukları avlamak, yakalamak ve tecavüz etmek. Benim çocuğum ilk değil ve son da olmayacak."

Savaş sebebiyle sınır hattında hukuki prosedürlerin işlemediği, bu nedenle olayların rapor edilmediği ifade ediliyor. Yemen'de birçok insan hakları ihlalinden sorumlu olan Suudi Arabistan askerlerinin sistematik tecavüzleri, bölgede Yemen halkına yönelik psikolojik savaşın bir başka boyutunu teşkil ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum