Yeni Zelanda Husilere karşı ABD koalisyonuna katılıyor

Yeni Zelanda Husilere karşı ABD koalisyonuna katılıyor

Yeni Zelanda'nın Husilere karşı Kızıldeniz konuşlanmasının en geç 31 Temmuz 2024 tarihinde tamamlanması öngörülüyor.

Yeni Zelanda Salı günü Kızıldeniz'de deniz güvenliğini sağlamak üzere uluslararası bir koalisyona katılmak üzere altı kişilik bir ekip göndereceğini açıkladı.

Açıklama, ABD ve İngiltere'nin Pazartesi gecesi Yemen'de İran destekli Husiler tarafından kullanılan sekiz noktada birden fazla hedefi bombalaması ve iki müttefikin grubun füze fırlatma kabiliyetlerine yönelik ikinci kez koordineli misilleme saldırıları gerçekleştirmesi üzerine geldi.

Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon, savunma personelinin bölgedeki ve başka yerlerdeki operasyonel karargahlardan Orta Doğu'daki gemilerin savunmasına katkıda bulunacağını söyledi.

Luxon Salı günü Wellington'da gazetecilere yaptığı açıklamada Husi saldırılarına "müsamaha gösterilmeyeceğini" söyledi.

Konuşlandırmanın en geç 31 Temmuz 2024 tarihinde tamamlanması öngörülüyor.

İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını sona erdirmeyi amaçladıklarını söyleyerek bölgedeki İsrail ile bağlantılı olduğunu ifade ettikleri ticari gemilere saldırılar düzenliyor.

Kaynak: Mepa News, AP

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.