Yıldırım'dan İmamoğlu'na: Hava atmanın ne anlamı var?

Yıldırım'dan İmamoğlu'na: Hava atmanın ne anlamı var?

AK Parti'ninİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, "Türkiye'de seçim sürecini yönetme görevinin Yüksek Seçik Kurulu'na ait olduğunu" söyledi.

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım, "Türkiye'de seçim sürecini yönetme görevinin Yüksek Seçik Kurulu'na ait olduğunu" söyledi.

"Hava atmanın ne anlamı var?"

Yıldırım, "Seçimin patronu YSK'dır. Seçimin sahibi ne Ekrem İmamoğlu ne de Binali Yıldırımdır. İmamoğlu'nun bu gerçeği görmesi gerekiyor. İlk gün açık şekilde söyledim "Mazbata kime verilirse başkan odur. İmamoğlu&na soruyorum "Mazbatan var mı?" Yok. İstanbul Belediye Başkanı yazarak, sağa sola gitmenin, hava atmanın ne anlamı var?" dedi.

"İtiraz süreçleri karara bağlanmadan sorumsuz davranmak, ülkeye zarar verir, her şeyden önce adayın kendisine zarar verir" diye konuşan Yıldırım "İstanbul gibi memleket büyüklüğünde bir yeri idare edecek insanların daha olgun. daha sorumlu davranması beklenir. Gördüğüm kadarıyla, bir sabırsızlık hali vardı" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım "Sanki benim iki katım oy almış, seçimi kazanmış da, biz oyalamak, üç beş gün daha zaman kazanmak için bir pozisyon alıyoruz. Bunu şiddetle kınıyorum" dedi.

İmamoğlu'nun mazbatasını alması durumunda ilk tebrik edenin kendisi olacağını vurgulayan Binali Yıldırım, "Ama tersi gerçekleşirse aynı tutumu da kendisinden beklemek hakkımdır." dedi.

Yıldırım geçersiz oyların sayılması ile ilgili olarak "Bazen bizim lehimize bazen de sayın İmamoğlu'nun tarafına yazılıyor. Bu hataları düzeltme, usülsüzlük, yolsuzluk varsa kasıtlı yapılan işler varsa bunlara da bakılıyor. İşin özü budur; gerçeği ortaya çıkarmak, İstanbullu tatil günü evinden kalktı, gitti, zahmete katlandı, oyunu verdi. Şundan emin olması lazım, benim oyum yerini buldu. Bundan hem benim hem Ekrem İmamoğlu'nun emin olması lazım. Böyle iken 'Ben başkan oldum, ben başkan' oldum, bırak kardeşim. Olursan, projelerini yaparsın, biz de memnun oluruz. Yatacağız kalkacağız, yatacağız kalkacağız, yatacağız kalkacağız sonra sonuç ortaya çıkacak" diye konuştu.

"Teşekkürler İstanbul" pankartları

Atatürk’ü herkesin ziyaret edebileceğini söyleyen Yıldırım, "Aama Anıtkabir’deki deftere İBB Başkanı diye yazmak akla ziyan bir iştir.Sabret kardeşim. Üç beş gün sonra hakkın ise zaten bu ünvanı alacaksın.İstersen Sultanahmet’e meydana çık ben belediye başkanıyım diye bağır.Ama bu yaptığı işler şu talip olduğu görevin ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır." diye konuştu.

Yıldırım, oy sayımındaki son durum için de "Binde 2 oy farkından bahsediyoruz. Her an değişiyor. Bilgiler geldikçe. Sadece bizim lehimize olanlar sayılmıyor. Rakibin olanlar da yazılıyor. Tek taraflı bir süreç değil bu." dedi.

Binali Yıldırım İstanbul'da asılan "Teşekkürler İstanbul" pankartlarıyla ilgili soruya karşılık da "Seçimden sonra İstanbullulara teşekkür etmenin anlaşılmayacak nesi var? 181 meclis üyesi kazanmışız karşı taraf 130 tane kazanmış. 25 ilçe kazanmışız. Diğerleri 14 ilçe kazanmış Yani bunun için teşekkür etmeyeceğiz üzgünüz mi yazacağız" yanıtını verdi.

"Kimsenin dosya kaçırdığı yok"

Yıldırım, bakanlarla yaptığı görüşmelerin de doğal olduğunu savundu ve "Bakanlarla görüşme yasak mı? Ben AK Parti’nin başkanlığını yapmışım ve İBB başkanlığına aday olmuşum. Seçim sürecini değerlendiririz bundan daha doğal bir şey var mı?" dedi.

Binali yıldırım, "Büyükşehir Belediyesi'nden dosya kaçırılıyor" iddialarına da "Artık internet çağındayız. Kimsenin dosya kaçırdığı filan yok. Mevcut başkan yerindedir. Bu konuyla ilgili gerekli cevabı vermiştir. Bu da tam kafa karıştırma halkı galeyana getirme çabasıdır. Gaza gelemsin. Aklı selimle hareket etmesini öneriyorum." yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.