Yunanistan Dışişleri Bakanı Bingazi'de Halife Hafter ile görüşecek

Yunanistan Dışişleri Bakanı Bingazi'de Halife Hafter ile görüşecek

Dendias’ın Libya’ya ziyarette bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın Libya Ulusal Ordusu’na liderlik eden Halife Hafter ile görüşmesi bekleniyor.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, bugün Libya’nın doğusundaki Bingazi şehrine gitti. Dendias’ın Libya Ulusal Ordusu lideri Halife Hafter ile bir araya gelmesi bekleniyor.

Ülkenin doğusundaki geçici hükümete bağlı medyaya göre Libya Geçici Hükümeti Başbakanı Abdullah El-Sani, Yunanistan Dışişleri Bakanı ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün’ün ardından Libya’ya gelen Dendias ile Hafter’in toplantı yapması bekleniyor.

Yunanistan, Türkiye ile Trablus merkezli Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) arasında imzalanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası’na şiddetle karşı çıkmıştı.

Türkiye ve Libya'nın deniz alanlarının buluşmadığını ve iki ülke arasında deniz sınırı bulunmadığını ifade eden Yunanistan anlaşmanın ‘kötü niyetle’ yapıldığını öne sürmüştü.

Atina, Ankara ile UMH arasında imzalanan mutabakat muhtırasını protesto etmek amacıyla Libya’nın Atina Büyükelçisi Muhammed Yunus Menfi'yı sınır dışı etme kararı almıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.