Yunanistan F-35 alımını değerlendiriyor

Yunanistan F-35 alımını değerlendiriyor

Türkiye ile ABD arasında S-400 ve F-35 gerilimi devam ederken Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, F-35 savaş uçağı alma olasılığını değerlendirdiklerini açıkladı.

ABD'nin Türkiye'ye F-35 satışını askıya alacağı konuşulurken Pentagon'dan bir yetkili Kongre’de yaptığı bilgilendirmede, Singapur, Yunanistan, Romanya, İspanya ve Polonya'nın ABD yapımı yeni nesil F-35 uçakları için potansiyel müşteriler olduğunu söyledi.

ABD’nin açıklamasını değerlendiren Evangelos Apostolakis, Yunan basınına yaptığı açıklamada "F-16 modernizasyonunun yanı sıra, yeni nesil savaş uçaklarına aşamalı olarak geçme süreci içindeyiz. Pentagon'un bu açıklaması bu planlarımıza yardımcı oluyor. Bunu değerlendireceğiz" dedi.

Eski Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos da ülkenin hava kuvvetlerini yenilemesi ve Türkiye'den geri kalmamak için F-35 alması gerektiğini dile getirmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz cuma günü S-400'lerin alımının devam ettiğini ve gelecek Temmuz ayında da teslimatların başlayacağı açıklamasında bulunmuştu. Erdoğan aynı zamanda F-35'lerin teslimatının da devam ettiğini belirtmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.