Yunanistan: Türkiye S-400 alırsa bölgedeki dengeler değişir

Yunanistan: Türkiye S-400 alırsa bölgedeki dengeler değişir

Washington'da düzenlenen 'Avrupa Birliği’nin Savunma Politikası' konulu forumda konuşan Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye’nin S-400 sistemi satın alması halinde bölgedeki dengelerin değişeceğini söyledi.

Washington’daki ‘Avrupa Birliği’nin savunma politikası’ konulu forumda konuşan Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis Türkiye’nin S-400 sistemi satın alması halinde bölgedeki dengelerin değişeceğini söyledi.

Türkiye’nin S-400'leri almasının bölgede hava savunmayı başka bir konsepte taşıyacağını söyleyen Apostolakis, S-400'lere paralel olarak F-35 satın almanın bölgedeki güç dengesini tamamen değiştireceğini belirtti.

"ABD’nin sorunu bu sistemlerin NATO sistemleri ile çalışmaması, Yunanistan için değişen nedir?" sorusuna Yunan Bakan, "Bu sistemlerin savunma sistemi olduğunu söylüyorlar. Ama 400 mil menzile sahip bir sistem savunma sistemi olamaz çünkü (bölgede) havada uçan her şeyi vurur" yanıtını verdi. 

ABD’nin Türkiye’ye yaptırım uygulaması gerektiğini dile getiren Yunanistan Savunma Bakanı, F-35 uçaklarının da Türkiye’ye satılmamasını istedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.