Yunanistan'dan BM'ye 'Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyeti' mektubu

Yunanistan'dan BM'ye 'Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyeti' mektubu

Yunanistan, Birleşmiş Milletler'e Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetleriyle ilgili bir mektup gönderdi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri hakkında bir mektup teslim ettiğini ve Güvenlik Konseyi'ne iletmesini istediğini söyledi.

New York'ta Guterres ile bir araya geldiklerini belirten Dendias bölgedeki gelişmeleri ve Kıbrıs sorununu ele aldıklarını dile getirdi.

Görüşmede, Guterrres'e Doğu Akdeniz'de yaşananlarla ilgili açıklama yapma fırsatı bulduğunu belirten Yunan Bakan, "Türk hukuksuzluğunun bölgede istikrar ve barış için sorunlar yarattığından bahsettim" ifadelerini kullandı.

NATO: Türkiye ile Yunanistan teknik görüşmelere başladı

Bu sırada NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, öğlen saatlerinde Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de çatışmayı önleme mekanizmaları konusunda NATO'da teknik görüşmelerin başladığını ancak henüz bir mutabakata varılmadığını açıkladı.

Atina yönetiminin, NATO'nun teknik görüşmeler yapmak üzere Türkiye ve Yunanistan'ın mutabakata vardığı yönündeki açıklamasını yalanladığı hatırlatılan Stoltenberg, şunları söyledi:

"Türk ve Yunanistanlı liderlerle yaptığım görüşmelerden sonra iki müttefik ülke burada, NATO'da teknik görüşmeler için bir araya geldiler bile. Bu görüşmelerin amacı askeri çatışmayı önleyecek mekanizmalar oluşturulması."

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.