Zarif: Müttefikleri ABD ile ittifak içerisinde bulunmaktan utanç duyuyor

Zarif: Müttefikleri ABD ile ittifak içerisinde bulunmaktan utanç duyuyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin Körfez’deki müttefikleri ile ortak bir misyon kuramayacağını belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif yaptığı açıklamada, ABD’nin uluslararası alanda yalnız bırakıldığını ve Körfez’deki müttefikleri ile ortak bir misyon kuramayacağını söyledi. AFP’nin haberine göre Zarif gerçekleştirdiği basın toplantısında “ABD bugün dünyada tek başınadır. İttifak kuramaz. Dost ülkeler onunla bir ittifak içerisinde bulunmaktan utanç duyuyor. Washington, Tahran’ı haklarından mahrum bırakmak istiyor.” ifadelerini kullandı.

Zarif, ABD’nin İran Dışişleri Bakanı’na uyguladığı yaptırımın ‘diplomatik bir başarısızlık’ olduğunu belirterek 'Gerektiği takdirde' nükleer anlaşmadan çekilecekleri tehdidinde bulundu.

Körfez'de ABD öncülüğünde ortak misyon çalışmaları

Trump, Körfez sularını güvence altına almak için askeri bir ittifak kurmaya çalışıyor. Ancak Avrupalı müttefikleri bu adımın açık bir çatışmaya yol açma korkusuyla ittifak kurmak konusunda isteksiz davranıyor.

Avrupa ülkeleri, İngiltere, Fransa ve Almanya bunun yerine nükleer anlaşma konusundaki krizi etkisiz hale getirmek için diplomatik yollar bulmaya çalışıyor. Söz konusu ülkeler, İran ekonomisini ABD yaptırımlarından korumanın yollarını araştırarak anlaşmayı kurtarmaya çalışıyor.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.