Zarif: Süleymani suikastına rağmen ABD ile görüşmeye hazırız

Zarif: Süleymani suikastına rağmen ABD ile görüşmeye hazırız

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ülkesinin ABD ile müzakere ihtimalini gözardı etmediğini söyledi.

Kapılarının komutan Kasım Süleymani suikastına rağmen Washington'la müzakerelere hala açık olduğunu belirten İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ancak bunun için bazı koşullarının bulunduğunu dile getirdi.

İranlı Bakan, Der Spiegel'e verdiği mülakatta, 'insanların yaklaşımlarını değiştirme ve gerçekleri kabul etme' olasılığını hiçbir zaman için görmezden gelemeyeceklerini kaydetti.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la 2015'te imzalanan Ortak Kapsamlı Eylem Planından (nükleer anlaşma) 8 Mayıs 2018'de çıktıklarını ilan etti. Trump, bunun hemen akabinde İran'a yönelik ağır ekonomik yaptırımları yeniden hayata geçirdi.

O tarihten bu yana Washington ile Tahran hattındaki gerilim had safhaya çıkmış durumda.

Zarif: Biz hala masadayız, ABD yaptırımları kaldırmak şartıyla masaya dönebilir

Zarif, İran'ın görüşmelere hala istekli olduğunu dile getirdi ancak ABD'nin önce yaptırımları kaldırması gerektiği yönündeki ülkesinin şartını yineledi.

"Bizim için Beyaz Saray'da kimin oturduğu değil, bize nasıl davrandıkları önemli." diyen Zarif, "Trump yönetimi geçmişini düzeltebilir, yaptırımları kaldırabilir ve müzakere masasına geri dönebilir. Biz hala müzakere masasındayız. Ayrılan onlardı." sözleriyle sorumluluğun ABD'ye ait olduğunu savundu.

ABD ile savaşa hazır olduğunu da vurgulayan Muhammed Cevad Zarif, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"ABD, İran halkına büyük zarar verdi. Ancak bunun bedelini ödeyecekleri ve telafi etmek zorunda kalacakları gün gelecek. Biz çok sabırlıyız."

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.