Zebihullah Mücahid: Dünya Afganistan İslam Emirliği'ni tanımamak için bahane arıyor

Zebihullah Mücahid: Dünya Afganistan İslam Emirliği'ni tanımamak için bahane arıyor

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Sözcüsü Zebihullah Mücahid açıklamalarda bulundu.

Afganistan'da 2021 yılının Ağustos ayında yeniden kurulan İslam Emirliği yönetimi, uluslararası arenada tanınmaya yönelik girişimlerini sürdürüyor.

Ancak aradan geçen yaklaşık 18 aylık süreye rağmen henüz hiçbir ülke İslam Emirliği yönetimini resmen tanımadı.

İslam Emirliği yönetiminin Sözcüsü, aynı zamanda Enformasyon ve Kültür Bakan Yardımcısı olan Zebihullah Mücahid, tanınma konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Afgan basın kaynaklarına demeç veren Mücahid, tanınma meselesi için tüm şartları sağlamış olduklarını, ancak buna rağmen dünyanın kendilerini tanımamak için bahaneler ürettiğini savundu.

Mücahid, Afganistan'ın bir İslam ülkesi oduğunu, dünya ülkelerinin İslam hukukunun uygulanmasını "insan hakları ihlali" olarak lanse etmemesi ve Afganistan'ın iç işlerine karışmaması gerektiğini vurguladı.

İslam Emirliği yönetimi Sözcüsü Mücahid, ABD'yi de Doha Anlaşması'nın gereklerine uymamak ve anlaşmayı ihlal etmekte suçladı.

Mücahid sözlerine şöyle devam etti:

"Dine ve Afgan halkının inançlarına ilişkin hususlara saygı gösterilmesi gerekiyor. Afganistan halkı, İslami hükümlerin tatbiki uğruna çok fazla bedel ödedi. Uygulanan ilkeler kadının ve ailenin kutsaliyetini muhafaza etmeye yönelik. Elbette bazı şikayetler var ve bunlarla ilgilenmeye gayret ediyoruz."

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum