20 yıl sonra Guantanamo'dan serbest bırakılan Rabbani oğlunu ilk kez gördü

20 yıl sonra Guantanamo'dan serbest bırakılan Rabbani oğlunu ilk kez gördü

Muhammed Ahmed Gulam Rabbani, Guantanamo'dan serbest bırakılmasından sonra oğluyla ilk kez bir araya geldi.

ABD, 2002'de Pakistan ordusuyla beraber yakaladığı Arakan asıllı Pakistan vatandaşı Ahmed Gulam Rabbani'yi, kardeşi Abdurrahim Gulam Rabbani ile birlikte Guantanamo'ya göndermişti.

20 yıllık tutsaklık sürecinde kendisine herhangi bir suçlama yöneltilmeyen ve mahkemeye çıkarılmayan Rabbani, buna rağmen keyfi olarak Guantanamo'da tutuldu ve işkence gördü.

Rabbani, geçtiğimiz gün 20 yıl aradan sonra, kardeşiyle birlikte Guantanamo'dan serbest bırakılarak Pakistan'a gönderildi.

Rabbani, Pakistan'a dönmesinin ardından oğluyla ilk kez bir araya geldi.

2002 yılının Eylül ayında ABD ve Pakistan güçleri tarafından alıkonulduğunda eşi hamile olan Rabbani, oğlunu hayatında ilk defa görmüş oldu.

Guantanamo'da şimdiye kadar 780 kişi tutuldu. Bunların bir kısmı ülkelerine geri gönderilerek aileleriyle tekrar buluşma imkanına kavuşsa da büyük bir kısmı bu imkana sahip olamadı. Mahkumların bir kısmı Guantanamo'da hayatını kaybederken, bir kısmı da ailelerinden uzaktaki farklı ülkelerde zorunlu ikamete mecbur edildi. Birçok mahkumun yakınları ise, kendileri Guantanamo'dayken hayatlarını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum