ABD: Irak'taki askeri varlığımızı sürdürmeye kararlıyız

ABD: Irak'taki askeri varlığımızı sürdürmeye kararlıyız

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Irak'a yaptığı sürpriz ziyarette, Washington yönetiminin bu ülkedeki varlığını sürdürmeye kararlı olduğunu belirtti.

(Fotoğraf: Twitter / Lloyd Austin)

Saddam Hüseyin'i deviren ABD öncülüğündeki işgalden yaklaşık 20 yıl sonra Irak’a önceden duyurulmayan bir ziyaret yapan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Washington'un bu ülkedeki varlığını sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

Başkan Joe Biden yönetiminde Irak'ı ziyaret eden en üst düzey yetkili olan Austin, işgalden sonra oradaki ABD kuvvetlerinin son komutanıydı.

Amerika'nın Sesi'nin haberine göre, Irak Başbakanı Muhammed El-Sudani ile görüştükten sonra gazetecilere, "ABD kuvvetleri, Irak hükümetinin daveti üzerine Irak'ta kalmaya hazırdır" diyen Lloyd Austin, "ABD, Irak'ın güvenliğini, istikrarını ve egemenliğini desteklemek için ortaklığımızı güçlendirmeye ve genişletmeye devam edecek" diye konuştu.

Sudani de daha sonra yaptığı açıklamada, hükümetinin yaklaşımının bölgesel ve uluslararası hükümetlerle ortak çıkarlar ve egemenliğe saygı temelinde dengeli ilişkiler sürdürmek olduğunu ve Irak'ın istikrarının bölgenin güvenlik ve istikrarının anahtarı olduğunu söyledi.

Halen Irak'ta 2 bin 500, Suriye'de 900 ABD askeri bulunuyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.