AB 'Doğu Akdeniz' gündemiyle acil toplanıyor

AB 'Doğu Akdeniz' gündemiyle acil toplanıyor

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi, Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin acil toplanıyor.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Dış İlişkiler Konseyi’nin acil toplanacağını duyurdu.

Borrell, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı mesajda "Doğu Akdeniz, Belarus cumhurbaşkanlığı seçimi ve Lübnan'daki gelişmeler gibi konuları değerlendireceğiz" dedi.

Yunanistan yönetimi, Türk gemisi Oruç Reis’in Kıbrıs açıklarındaki faaliyetleri sebebiyle AB Dış İlişkiler Konseyi’ni acil toplantıya çağırmıştı.

Türkiye sismik araştırma ve sondaj gemisi Oruç Reis için Doğu Akdeniz'de 23 Ağustos’a kadar geçerli denizcilikte uyarı notu olarak bilinen yeni bir Navtex ilan etti.

AB'den diyalog çağrısı

AB sorunun diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğine yönelik mesajlar veriyor. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in Sözcüsü Peter Stano, “Doğu Akdeniz’deki durumun son derece kaygı verici olduğunu, sorunun çatışmayı ve tansiyonu arttıran adımlar zinciri yerine diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz” açıklaması yaptı.

"AB Türkiye'ye yaptırımlar listesini görüşecek"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, temmuz ayı sonunda, Ankara'nın Doğu Akdeniz politikasını değiştirmemesi halinde Avrupa Birliği'nin ağustos ayı sonunda Türkiye'ye olası yaptırımlar listesini ele alacağını açıkladı.

Yunan Bakan, Avrupa Konseyi'nin önemli ekonomik yaptırımları hazırlamak üzere Yüksek Temsilci Josep Borrell'i görevlendirdiğini söylemişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.