AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan'a AB tepkisi

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Yunanistan'a AB tepkisi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Yunanistan'ın AB'ye yapığı çağrıya tepki gösterdi.

Yunanistan'ın AB'yi Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri konusunda, Dışişleri Bakanları düzeyinde acil toplantıya çağırması ile ilgili AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Çelik, "Yunanistan'ın, Avrupa'yı Yunan tiyatrosuna çevirmesine izin verilmemelidir" dedi.

Türkiye'nin barışçıl tutumunu ortaya koyduğunu belirten Çelik, açıklamasına şöyle devam etti:

"Yunanistan her zamanki gibi diplomasiyi “Yunan tiyatrosu”na çevirmeye çalıştı. Türkiye'nin jestini çözüm için bir fırsat olarak değerlendirmek yerine, samimiyetsiz ve ikiyüzlü bir pratik ortaya koydu ve Mısır ile korsan anlaşma yapma yoluna gitti. Bu sözde anlaşma, uluslararası hukuka ve Türkiye'nin Libya ile Doğu Akdeniz’de akdettiği meşru anlaşmaya aykırı olduğu gibi Yunanistan tarafının Türkiye'nin iyi niyetini suistimal etme niyetini açıkça ortaya koymuştur. Yunanistan’ın Türkiye'nin faaliyetine itiraz etmesinin hiçbir hukuki ve meşru dayanağı yoktur.Bölgedeki Yunan adalarının Türkiye’nin kıta sahanlığını kesmesi gibi bir iddia uluslararası hukukun hakkaniyet ilkesine aykırıdır.Yunanistan gaspçılık arayışlarını bir kenara bırakmalı."

AB'den ise Güney Kıbrıs ve Yunanistan ile tam bir dayanışma içinde olunduğu açıklaması yapıldı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.