AB Kuzey Akımı'ndaki sızıntıyla ilgili Rusya'yı suçladı: Kasıtlı bir eylem

AB Kuzey Akımı'ndaki sızıntıyla ilgili Rusya'yı suçladı: Kasıtlı bir eylem

Avrupa Birliği yetkilileri Rusya ve Almanya arasındaki Kuzey Akımı (Nord Stream) gaz boru hattında oluşan sızıntıların kasıtlı olduğunu düşünüyor.

AB Dış ilişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "AB'ye göre bu sızıntılar tesadüf değil aksine kasıtlı bir eylemin sonucu" diyerek üstü kapalı Moskova'yı işaret etti.

Ellerine gelen tüm bilgilerin bunu gösterdiğini söyleyen Borrell, sızıntıların bilerek ve isteyerek meydana getirildiğine dair göstergelerin var olduğunu kaydetti.

Ne olmuştu?

Kuzey Akım 1 ve 2 doğal gaz boru hatlarındaki sızıntıların tespit edilmesinden kısa bir süre önce iki su altı patlaması İsveç Sismik Araştırmalar Enstitüsü tarafından kaydedildi.

İlk patlama Danimarka'nın Bornholm Adası'nın güneydoğusunda yaşandı ve 1,9 büyüklüğünde bir sarsıntıya neden oldu.

İkinci patlama da pazartesi akşamı saat 19.04'te adanın kuzeydoğusunda meydana geldi ve 2.3 büyüklüğünde bir sarsıntıya neden oldu.

Kiev: 'Patlamalar Moskova'nın planlı bir terör saldırısı'

Ukrayna yönetimi de patlamaların arkasında Rusya'nın olduğunu ileri sürüyor. Kiev'den yapılan açıklamada "Baltık Denizi'ndeki boru hatlarındaki patlamalar Moskova'nın, Avrupa Birliği'ne karşı planlı terör saldırısının bir sonucu" denildi.

Kaynak: Euronews

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.