AB yetkililerinden Türkiye'ye ziyaret: Gündem göç krizi

AB yetkililerinden Türkiye'ye ziyaret: Gündem göç krizi

Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Ankara'ya geliyor.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Josep Borrell çarşamba günü Ankara'ya ziyarette bulunacak. Borrell'e Türkiye ziyaretinde Kriz Yönetiminden Sorumlu AB Komiseri Janez Lenarcic de eşlik edecek.

İkilinin Ankara'da Suriye'nin İdlib bölgesinde yaşanan gerilim, göç krizi ve Türkiye'deki Suriyeli mültecilere ilişkin görüşmelerde bulunacağı açıklandı.

Borrell'in Türkiye'de geçireceği 2 günün ardından Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'e geçeceği, Lenarcic'inse Türkiye seyahatine Gaziantep'te mülteci kamplarını ziyaret ederek devam edeceği belirtildi.

Heyetin Türkiye'de üst düzey Türk yetkililerle görüşeceği duyuruldu.

Akar ABD heyetiyle görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, pazartesi günü ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield'i kabul etti.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yunus Emre Karaosmanoğlu ile ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey başkanlığında heyetler arası görüşme yapıldı.

Görüşmede, başta İdlib olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularına değinildiği bildirildi.

Heyetler arası görüşme sonrasında Bakan Akar, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield'i kabul etti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.