Mülteci krizi: AB liderleri Yunanistan sınırına geliyor

Mülteci krizi: AB liderleri Yunanistan sınırına geliyor

Avrupa Birliği'nin 3 kurumunun tepe yöneticilerinin, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile birlikte Türkiye-Yunanistan sınırında incelemelerde bulunacağı bildirildi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkilinin gündeminde göçmen konusu vardı.

Görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan Trump Yunanistan'ın sınırlarında güvenlik sağlama çabalarını desteklediğini belirtti" denildi. Ayrıca Trump'ın, Avrupa'ya büyük göçmen hareketliliği konusunda Yunanistan'ı sınırındaki mülteci akınına karşı yerel ortaklar ile çalışmaya teşvik ettiği bildirildi.

Avrupa liderleri Türkiye Yunanistan sınırında inceleme yapacak

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Avrupa Birliği'nin 3 kurumunun tepe yöneticileri ile birlikte Türkiye-Yunanistan sınırında incelemelerde bulunacak.

Ziyaret sırasında Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Parlamentosu Başkanı David Maria Sassoli de bulunacak.

Sınırdaki ziyaretin ardından Avrupalı liderler ortak açıklama yapacak.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.