ABD: El Kaide liderleri hakkında bilgi verene 10 milyon dolar

ABD: El Kaide liderleri hakkında bilgi verene 10 milyon dolar

ABD Dışişleri'nden yapılan açıklamada El Kaide'nin iki ismi hakkındaki ödülün artırıldığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, El Kaide'nin iki yöneticisi olarak gösterilen Seyfu'l Adl ve Abdullah Ahmed Abdullah hakkında malumat veren kişilere 10 milyon dolar ödül verileceği ifade edildi.

2000 yılında 5 milyon dolar olarak açıklanan ödül bugün 10 milyon dolara yükseltilirken, El Kaide yönetici kadrosundaki isimler ile ilgili verilecek malumatların, "yakalamaya katkı sağlayıcı" olması şartı koşuluyor.

ABD'nin açıklamasında ödülün 10 milyon dolara çıkarıldığı iki kişi için El Kaide'nin "kilit isimleri" olarak bahsediliyor.

El Kaide'nin üst düzey isimleri olarak gösterilen ve ABD'nin Afganistan'ı işgalinin ardından İran'da yakalanan Ebu'l Hayr El Mısri , Seyfu'l Adl ve Abdullah Ahmed Abdullah'ın 2015 yılının Mart ayında serbest bırakıldığı ifade edilmişti. 

Bu isimler, Arap Yarımadası El Kaidesi (El Kaide'nin Yemen yapılanması) tarafından Yemen'de kaçırılan İranlı diplomatla takas edilmişti.

2016 yılının ortalarında Suriye'ye geçtiği ifade edilen Ebu'l Hayr el Mısri'nin, 2017 yılı başında ABD'nin İdlib'de gerçekleştirdiği bir insansız hava aracı saldırısında öldürüldüğü aktarılıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.