ABD Temsilciler Meclisi üyelerinden Suriye'nin Azez kentine ziyaret

ABD Temsilciler Meclisi üyelerinden Suriye'nin Azez kentine ziyaret

ABD Temsilciler Meclisi üyeleri Suriye’nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Azez'i ziyaret etti.

ABD Temsilciler Meclisi’nin üç üyesi, Suriye’nin kuzeyinde Türkiye destekli muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesini ziyaret etti.

Euronews'in haberine göre, Amerikalı parlamenterler Joe Wilson, Victoria Spartz ve Dean Phillips Türkiye üzerinden Suriye’nin kuzeyine geçti. 

Bab el Hava Sınır Kapısı’ndan geçtikleri belirtilen Kongre üyelerinin daha sonra Azez ilçesinde bir hastaneyi ziyaret ettikleri duyuruldu.

Özgür Suriye Ordusu Sözcüsü Yaser El Hacı, AFP’ye yaptığı açıklamada ABD’li parlamenterlerin bölgeyi ziyaret amacının “kurtarılmış bölgelerdeki durumu gözlemlemek” olduğunu söyledi.

Kongre üyelerinden Joe Wilson sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada , “Suriye ile ilişkileri normalleştirmek ve Beşar Esed'le anlaşmak isteyenler, ölümün kendisiyle iş yapıyorlar.” dedi.

Joe Wilson ayrıca Esed rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine karşı Temsilciler Meclisi'nde yasa teklifi hazırlandığına işaret etti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdurrahman, heyetin Suriye'ye giden insani yardımın Bab El Hava sınır kapısından değil, Bab es Selame sınır kapısından geçirilmesi ihtimalini araştırdığını söyledi.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.