ABD: Türkiye’yi NATO’da tutmak için elimizden geleni yapacağız

ABD: Türkiye’yi NATO’da tutmak için elimizden geleni yapacağız

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, Türkiye’yi NATO ittifakı içinde tutmak için elinden geleni yapacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, ABD basınına yaptığı açıklamada, “Türkiye NATO üyesi ve çok önemli bir rol oynuyor. Türkiye’yi ittifak üyesi olarak kaybetmek ne Avrupa ne de ABD için iyi bir şey.” dedi.

John Bolton’un yerine eylül ayında bu göreve gelen Robert O’Brien, ülkesinin, Türkiye’yi NATO içinde tutmak için elinden maksimum çabayı göstereceğini bildirdi.

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 savunma sistemi satın almasına yönelik ABD tepkisini yineleyen Robert O’Brien, Trump’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 13 Kasım’da yapacağı görüşmede ABD'nin bu konudaki rahatsızlığını dile getireceğini ifade etti.

Trump, Erdoğan ile görüşmesinin ardından ertesi gün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’i kabul edecek.

"Trump Erdoğan'a 'NATO’da S-400’e yer yok' mesajını iletecek"

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın alacak olmasının ABD’yi 'çok üzdüğünü' kaydeden Robert O’Brien, Ankara’nın bu satışı durdurmaması halinde Washington yaptırımları ile karşılaşacağı uyarısında bulundu.

Robert O’Brien, “Türkiye bu yaptırımların etkisini hissedecek. NATO’da S-400’e yer yok. NATO’da Rusya’dan önemli silah satışına yer yok. Başkan Trump, Erdoğan’a bu mesajı açık bir şekilde iletecek.” dedi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.