ABD Ukrayna'ya seyreltilmiş uranyumlu mühimmat gönderiyor

ABD Ukrayna'ya seyreltilmiş uranyumlu mühimmat gönderiyor

ABD'nin Ukrayna'ya Abrams tanklarında kullanılabilen seyreltilmiş uranyumlu zırh delici mühimmat sevkiyatı yapacağı bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ukrayna'ya ilk kez seyreltilmiş uranyumlu mermi gönderecek.

Reuters'ın ABD'li yetkililere dayandırdığı habere göre, ABD'nin gelecek hafta açıklayacağı Ukrayna'ya yönelik yeni askeri yardım paketi içinde seyreltilmiş uranyum ihtiva eden zırh delici mühimmat da bulunuyor.

Seyreltilmiş uranyum içeren zırh delici mühimmatların ABD üretimi Abrams tanklarında kullanıldığı biliniyor.

Abrams tankların ise Ukrayna'ya gelecek haftalarda teslim edilmesi bekleniyor.

Söz konusu seyreltilmiş uranyumlu mühimmatların Rus tanklarının koruma zırhını delme kapasitesini sahip olduğu belirtiliyor.

Seyreltilmiş uranyum içeren mühimmat daha önce İngiltere tarafından Ukrayna'ya gönderilmişti. Öte yandan ABD ise ilk kez bu mühimmatın sevkiyatını Ukrayna'ya gerçekleştirecek.

ABD geçmişte 1990 ve 2003 Körfez Savaşlarının yanı sıra 1999'da NATO'nun eski Yugoslavya'ya yönelik bombardımanında büyük miktarlarda seyreltilmiş uranyumlu mühimmat kullanmıştı.

Aynı zamanda ABD'nin Irak ve Afganistan işgallerinde seyreltilmiş uranyum içeren mühimmatlardan yüksek miktarlarda kullandığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.