ABD Yemen'de El Kaide'yi hedef almayı sürdürüyor

ABD Yemen'de El Kaide'yi hedef almayı sürdürüyor

ABD'nin Yemen'de El Kaide yapılanmasını hedef alan insansız hava aracı saldırıları devam ediyor.

ABD'nin Yemen'de El Kaide yapılanmasını hedef alan insansız hava aracı saldırıları devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl ABD'nin Yemen'de gerçekleştirdiği insansız hava aracı saldırıları azalsa da tamamen bitme noktasına gelmedi. ABD'nin Merkez Komutanlığı (CENTCOM) tarafından yapılan açıklamaya göre 2019 yılının ilk üç ayında Yemen'de Arap Yarımadası El Kaidesi'ne (AYEK) yönelik 8 insansız hava aracı saldırısı gerçekleştirildi.

Söz konusu saldırılarda üst düzey isimler de hedefteydi. Bu yılın başında, 2000 yılındaki USS Cole saldırısının arkasındaki isimlerden Cemal el Bedevi insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıda öldürüldü.

Sekiz saldırının yedisi Beyda, biri Marib ilinde gerçekleştirildi.

ABD AYEK'e 2017 yılında 131, 2018 yılında ise 36 hava saldırısı gerçekleştirmişti. Long War Journal, saldırılardaki azalmanın, ABD'nin Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona yönelik desteği olduğu tahmininde bulundu. Buna göre ABD, kaynaklarını El Kaide'ye yönelik saldırıya değil, koalisyona yönelik desteğe aktardı.

Bugüne kadar ABD Yemen'de düzenlediği hava saldırılarında El Kaide'nin üst düzey birçok ismini öldürdü. El Kaide'ye bağlı AYEK'in aktivitesi buna rağmen halen devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.