ABD: Zevahiri'nin ölümü sonrası intikam saldırıları gerçekleştirilebilir

ABD: Zevahiri'nin ölümü sonrası intikam saldırıları gerçekleştirilebilir

ABD Dışişleri Bakanlığı, dünya genelinde bulunan vatandaşları için uyarılarda bulundu.

ABD, El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin öldürüldüğüne ilişkin bir açıklama yapmasının ardından dünya genelindeki vatandaşlarını uyardı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından salı günü yapılan yazılı açıklamada, Zevahiri'nin öldürüldüğü açıklaması sonrası "dünya çapında Amerikan karşıtı şiddetin hakim olabileceği" değerlendirildi.

Bakanlık açıklamasında ABD'nin Zevahiri'nin öldürüldüğüne dair açıklama "Amerikan karşıtı şiddet için yüksek potansiyeller barındırıyor." ifadesi kullanıldı.

Mevcut verilerin "terör örgütlerinin dünya genelindeki çeşitli bölgelerde ABD çıkarlarına karşı terör saldırıları planladıklarını gösterdiği" belirtilen açıklamada, "bu saldırılar canlı bomba saldırıları, suikast, bombalama, adam ve uçak kaçırma operasyonlarını kapsayabilir" denildi.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, ABD vatandaşlarını silahlı çatışma yaşanan bölgelere yapacakları seyahatler konusunda uyardı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.