Suudi Arabistan: ABD'nin El Kaide lideri Zevahiri'yi öldürmesinden memnunuz

Suudi Arabistan: ABD'nin El Kaide lideri Zevahiri'yi öldürmesinden memnunuz

ABD'nin El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin öldüğünü açıklaması sonrası Suudi Arabistan'dan bir açıklama geldi.

Suudi Arabistan, ABD'nin Afganistan'da düzenlediği hava saldırısında El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin öldürüldüğüne ilişkin açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Suudi Arabistan Krallığı, ABD Başkanı Joe Biden tarafından El Kaide'nin terörist lideri Eymen ez Zevahiri'nin öldürüldüğüne dair açıklamalarını memnuniyetle karşılıyor." ifadelerine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca "Zevahiri ABD, Suudi Arabistan ve dünyanın çeşitli ülkelerinde hain terör saldırılarına öncülük eden bir terörizm lideriydi." denildi.

Öte yandan Suudi Arabistan açıklamasında "terörizmi defetme" konusunda uluslararası çabaların ve ortak iş birliklerinin önemi vurgulandı.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan'ın başkenti Kabil'de 31 Temmuz'da düzenlenen hava saldırısında El Kaide lideri Eymen ez Zevahiri'nin öldürüldüğünü duyurdu.

Evin, ABD insansız hava araçlarından atılan iki bıçaklı R9X füzesi tarafından vurulduğu ve Zevahiri'nin bu şekilde öldürüldüğü ifade edildi.

ABD, evde Zevahiri dışında kimsenin yaşamını yitirmediğini öne sürdü.

Afganistan yönetiminden kınama

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi, ABD saldırısına ilişkin açıklamasında vurulan ismin Zevahiri olduğuna değinmezken, saldırıyı şiddetli bir şekilde kınadı.

İslam Emirliği yönetimi, saldırının uluslararası ilkeleri ve Doha Anlaşması'nı ihlal ettiğini kaydetti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.