ABD'den Çin'e suçlama: "Koronavirüsle mücadelede önemli bilgileri paylaşmıyor"

ABD'den Çin'e suçlama: "Koronavirüsle mücadelede önemli bilgileri paylaşmıyor"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin yönetimine koronavirüs salgınına karşı önemli bilgileri dünyayla paylaşmadığı suçlamasını yöneltti.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çin’de iktidarda olan Komünist Partisi’nin, dünyayı yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasını önleyecek bilgilerden mahrum bıraktığını söyledi.

Pompeo, Washington Watch isimli radyo programına verdiği röportajda, Pekin'in koronavirüs hakkındaki bilgileri paylaşmakta gecikmesinin dünyadaki insanlar için risk oluşturduğu ve bunun binlerce insanın hayatını tehlikeye attığına ilişkin önceki suçlamalarını tekrarladı.

Dışişleri Bakanı konuya ilişkin, “Benim endişem, bu örtbas ve Çin Komünist Partisi'nin dahil olduğu bu dezenformasyonun dünyaya yeni vakaları önlemek için hala ihtiyaç duyduğu bilgilerden mahrum bırakması” yorumunda bulundu.

Reuters’a göre Pompeo, Rusya ile İran’ı da koronavirüs ile ilgili dezenformasyon yapmakla suçlayarak, “Dezenformasyon kampanyaları Çin’in yanı sıra Rusya ve İran ile devam ediyor. Koronavirüsün ABD ordusundan geldiğini ve hatta belki de İtalya’da başlamış olabileceğini söylüyorlar. Sorumluluktan kaçmak için her şeyi yapıyorlar. Suçlama yöneltmenin zamanı geldi. Dünyanın gerçekte ne olduğunu bilmesi önemli” ifadelerini kullandı.

Şeffaf olmanın önemine dikkat çeken Pompeo, “Bu devam eden küresel bir kriz ve bugün her ülkenin gerçekte olanları paylaşarak şeffaf olduğundan emin olmalıyız. Böylece uluslararası toplum, uluslararası sağlık hizmeti ve bulaşıcı hastalık uzmanları bu konuda bütün bir şekilde çalışmaya başlayabilir” dedi

Çin'e yönelik güçlü eleştirilerine rağmen Pompeo, koronavirüs için ‘Çin virüsü’ veya ‘Wuhan virüsü’ kelimesini kullanmaktan kaçındı.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.