ABD'den Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık ek askeri yardım

ABD'den Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık ek askeri yardım

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya karşı savaşta olan Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık geniş kapsamlı yeni askeri yardımda bulunacaklarını açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya karşı savaşta olan Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık geniş kapsamlı yeni askeri yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Biden duyuru öncesinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy ile telefon görüşmesi yaptığını ve görüşmede askeri yardımın detayları hakkında kendisini bilgilendirdiğini söyledi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için uluslararası desteğin artırılmasını hedeflediklerini belirten Biden "Zelenskiy'i ABD'nin Ukrayna için sağlayacağı ek 1 milyar dolarlık güvenlik yardımı konusunda bilgilendirdim. Bu güvenlik yardımları, ağır topçu ve kıyı savunma silahlarının yanı sıra Ukrayna'nın Donbas'taki savunma operasyonlarında gerekli olan gelişmiş füze sistemlerini ve cephaneyi kapsıyor." ifadelerini kullandı.

NATO toplantısında Ukrayna için uluslararası destek çağrısı

Biden ayrıca görüşmede, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Brüksel'de Ukrayna'ya ek uluslararası desteğin artırılması çabalarınından da bahsetti.

Öte yandan, Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısında söz alan Austin, Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli silahları dile getirdiğini aktardı.

Biden, Ukrayna'ya gönderilecek gıda, içme suyu, tıbbi malzemeler ve talep edilen emtiaların dahil olduğu ek 225 milyon dolar değerinde insani yardım paketi hazırlandığını açıkladı.

Pentagon, güvenlik yardımının detaylarını verdi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), envanterden 18 adet 155 mm obüs topu, 36 bin obüs mühimmatı, Harpoon füzesi ve Ukrayna'nın yakın zamanda sahada Rusya'ya karşı kullanacağı Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemleri (HIMARS) için ek mühimmat sağlanacağını açıkladı.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, Ukrayna birliklerinin aldığı HIMARS eğitimlerinde gelişme kat edildiği kaydedildi.

ABD'nin savaşın başlangıcından bu yana Ukrayna'ya toplam 5,6 milyar dolar askeri yardım yaptığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.