ABD'den Ukrayna'ya HIMARS'lı yeni askeri yardım paketi

ABD'den Ukrayna'ya HIMARS'lı yeni askeri yardım paketi

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunda Donbas bölgesine yönelik saldırılarını artırma kararı sonrası ABD, Ukrayna'ya daha fazla askeri yardım gönderme hamlesinde bulundu.

ABD'nin Rus işgali altındaki Ukrayna'ya askeri yardım hamlesi, Rus güçlerin Luhansk'ta tam kontrolü sağladıklarını duyurmasının ardından geldi.

Askeri yardım paketinde HIMARS da var

ABD Savunma Bakanlığından yetkililer yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı verdiği savaşta Kiev'e Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) ve gelişmiş top mühimmatı olmak üzere 400 milyon dolar değerinde yeni bir askeri yardım paketi sağlanacağı duyuruldu.

ABD'li yetkililere göre, askeri yardım paketinde HIMARS haricinde bu sistemler için ek mühimmat, bin adet 155 milimetre top mermisi ve taktik araçlar bulunuyor.

İsminin gizlenmesi koşuluyla basına konuşan Pentagon yetkilisi, "Şimdiye kadar elde ettikleri başarılara daha fazlasını katmaları için bu yardımların verimli olmasını umuyoruz." dedi.

Bugüne kadar 100'den fazla Ukraynalı asker füze sistemlerinin nasıl kullanılacağına dair eğitimler aldı. Bu kapsamda ABD'nin önümüzdeki günlerde daha fazla HIMARS ve diğer füze sistemlerini Ukrayna'ya göndermesi bekleniyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda askeri yardımları için Biden yönetimine teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.