ABD'den Ukrayna'ya 820 milyon dolarlık ek askeri yardım

ABD'den Ukrayna'ya 820 milyon dolarlık ek askeri yardım

Rusya Ukrayna'ya yönelik saldırılarını yoğunlaştırdıkça ABD'den Kiev'e yönelik yardımlar devam ediyor.

ABD, Ukrayna'ya 820 milyon dolar değerinde ek güvenlik yardımı yapacağını duyurdu.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, Ukrayna'ya yapılacak 820 milyon dolarlık güvenlik yardımının 50 milyon dolarlık parçası ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD envanterinden silah verme yetkisi altında sağlanırken yardımın 770 milyon dolarlık kısmının ise Ukrayna Güvenlik Yardımı Girişimi (USAI) çerçevesinde Ukraynalı yetkililere teslim edileceği belirtildi.

Pentagon ayrıca, yardım paketi içerisinde üksek Performanslı Topçu Roket Sistemleri (HIMARS) ek mühimmat malzemesi bulunduğunu açıkladı.

Savunma Bakanlığı'nın yardımı kapsamında Ukrayna'ya Rus saldırılarına karşı kendisini savunması için kayda değer yeteneklerin sağlanacağının ifade edildiği açıklamada, yardım paketi içerisinde iki adet Ulusal Gelişmiş Karadan Havaya Füze Sistemi (NASAMS), 150 bin 155 mm topçu mühimmatı ve 4 adet karşı topçu ateşi takip radarı bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Öte yandan Biden yönetimi altında on dördüncü kez ABD ordusunun envanterinden Ukrayna'ya yönelik yapıldığı kaydedildi. Biden'ın göreve geldiği vakitten bu yana Ukrayna'ya yaklaşık olarak 7,6 milyar dolar değerinde güvenlik yardım paketleri sağladığı aktarılıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.