ABD'nin Hizbullah eleştirisine Lübnan'dan tepki

ABD'nin Hizbullah eleştirisine Lübnan'dan tepki

ABD’nin, Hizbullah mensuplarının Lübnan hükümetindeki rolünü eleştirmesine Hizbullah destekçisi milletvekillerinden yanıt geldi.

ABD'nin Hizbullah mensuplarının Lübnan hükümetindeki rolüne ilişkin yaklaşımını kınayan milletvekilleri, Lübnan’ın egemenlik haklarının ihlal edildiğini savundu.

ABD'nin Lübnan Büyükelçisi Elizabeth Richard’ın Salı günü Lübnan Başbakanı Saad Hariri’yle görüşmesinin ardından bir açıklama yaparak Hizbullah’ın hükümetteki rolünün artmasının endişe verici olduğunu söylemesi Hizbullah yetkililerinin tepkilerine yol açtı.

Milletvekilleri, ABD tarafından ulusal egemenlik haklarının ihlal edildiğini iddia ettikleri yazılı mesajlarında, “ABD'nin Hizbullah’a yönelik olumsuz tutumu ve ABD'li büyükelçilerin Lübnan’daki herhangi bir yetkiliyle konuşmalarının ardından her defasında bu tutumu dile getirmelerini kınıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Lübnan’da Başbakan Saad Hariri liderliğinde kurulan hükümetteki otuz bakanlığın üçü Hizbullah kontrolünde. Bunların arasında dördüncü en büyük bütçeye sahip olan Lübnan Sağlık Bakanlığı da yer alıyor.

1982 yılında İran Devrim Muhafızları tarafından kurulan ve ABD da dahil birçok ülkenin terör listesinde yer alan Hizbullah, Lübnan’da geçen yıl yapılan seçimlerde batının da desteğini alan Başbakan Hariri’nin ciddi oranda milletvekili kaybetmesine neden oldu. Söz konusu seçimler sonucunda Hizbullah 128 üyeli Lübnan meclisine 70 üye göndermiş oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.