İsrail'den Hizbullah'a 'terör tünelleri' operasyonu

İsrail'den Hizbullah'a 'terör tünelleri' operasyonu

İsrail ordusu, Hizbullah'ın Lübnan'dan ülke topraklarına "terör tünelleri" kazmasını engellemeye yönelik bir operasyon başlattığını açıkladı.

Ordudan yapılan açıklamada operasyonun, sınırın İsrail tarafında yapılacağı, tünellerin kullanılmadan önce yok edileceği belirtildi. Ancak kaç tünel kazıldığına dair bilgi verilmedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Yarbay Jonathan Conricus, operasyonun sınır kasabası Metula'da yapıldığını açıkladı. Tünellerin, Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyinde bir bölge olan "Celile'yi fethetme" planının parçası olduğunu belirten Conricus, Hamas'ın örgütle tünel kazma deneyimini paylaştığını söyledi.

Filistin'in Gazze bölgesinde aktif olan Hamas da İsrail sınırında tüneller kazmış, İsrail ordusu bu tünelleri yok etmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu Pazartesi günü Brüksel'de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile görüşmüştü. İsrail basınına göre bu görüşmede Netanyahu, Pompeo'ya operasyonla ilgili bilgi verdi.

Reuters haber ajansına konuşan İsrailli bir askeri yetkili, operasyonun birkaç hafta sürebileceğini söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.