ABD, Hamas ve Hizbullah liderlerinin başına ödül koydu

ABD, Hamas ve Hizbullah liderlerinin başına ödül koydu

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre üç ayrı ismin başına ödül konuldu.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Hamas ve Hizbullah mensubu üç liderin başına ödül konuldu. "Adalet İçin Ödül" adlı Dışişleri Bakanlığı programı kapsamında üç ayrı ismin başına, her bir isim için 5 milyon dolara kadar ödül konulduğu ifade edildi.

Salih Aruri

Başına ödül konulanlardan ilki Hamas liderlerinden Salih Aruri. Hamas siyasi bürosunun lider yardımcısı olan Aruri aynı zamanda Hamas'ın silahlı kanada İzzeddin el Kassam Tugayları'nın kurucularından. ABD Dışişleri Bakanlığı Aruri'nin Lübnan'da yaşadığını, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Kasım Süleymani ile bağlantılı olduğunu öne sürüyor. ABD Aruri'yi, 2014 yılında ABD-İsrail çifte vatandaşı Naftali Fraenkel'in kaçırılması olayından da sorumlu tutuyor. Aruri 2015 yılının Eylül ayında ABD tarafından "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler" listesine alınmıştı.

Halil Yusuf Mahmud Harb

Lübnan Hizbullahı lideri Hasan Nasrallah'ın danışmanlarından olduğu belirtilen ismin, grubun İran ve Filistin ile bağlantılarını yürüttüğü öne sürülüyor. Mahmud Harb'in aynı zamanda Hizbullah'ın Ortadoğu'daki faaliyetlerinden sorumlu olduğu ve 2013 yılının Ağustos ayında "Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler" listesine alındığı ifade ediliyor. Suudi Arabistan 2015 yılının Mayıs ayında Harb'i terörist olmakla suçlamış, ve Hizbullah'ın Yemen'deki faaliyetlerinden sorumlu olduğunu ileri sürmüştü.

Heysem Ali Tabatabai

Suriye ve Yemen'de Hizbullah'ın özel birliklerini komuta ettiği belirtilen Tabatabai, 2016 yılının Ekim ayında Özel Olarak Belirlenmiş Küresel Teröristler" listesine alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.