Abdullah Gül konuştu: Türkiye'de talihsiz gelişmeler yaşandı

Abdullah Gül konuştu: Türkiye'de talihsiz gelişmeler yaşandı

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son beş yılda Türkiye’de bir sürü talihsiz gelişme yaşandığını söyledi.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Son beş yılda Türkiye’de bir sürü talihsiz gelişme yaşandığını söyleyerek, “Üst üste seçimler, komplolar, hain bir darbe teşebbüsü ve anayasa değişikliği ile Türkiye’nin yönetim şekli radikal bir şekilde referandumla değişti. Tüm bunlar Türkiye’yi çok sarstı, siyasi ve ekonomik istikrarı bozdu” dedi.

Gül, uzun bir süre siyasi tartışmalardan uzak durmasının ardından sessizliğini bozup, eski partisi AK Parti’ye yönelik eleştirilerde bulunarak, “Parti devleti mantığına yönelik eğilimleri besleyen mevcut atmosferden acilen sıyrılmalı” dedi.

Gül ve eski yol arkadaşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında, Gül’ün başından beri reddettiği başkanlık sistemi ile hükümetin tüm kontrolleri ele alması gibi konularda son altı senedir birçok fikir ayrılıkları yaşanmıştı.

2014’te, 11. Cumhurbaşkanı olarak görev süresinin dolmasının ardından, Gül’ün ismi, AK Parti kurucu üye listesinden çıkarılmıştı.

Gül, 2017 Anayasa değişikliği referandumu, terörle mücadele yasasının değiştirilmesi ve Erdoğan’ın 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimlerinin tekrarını istemesi gibi görüşünün açıklanmasını gerektiren bir durum olması dışında, siyasete ilişkin tartışmalara girmekten kaçındı.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.