Afganistan'da uyuşturucu tarlalarının imhasına devam ediliyor

Afganistan'da uyuşturucu tarlalarının imhasına devam ediliyor

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin uyuşturucuyla mücadele kapsamında ülke genelinde birçok yasa dışı uyuşturucu tarlasını imha ettiği bildirildi.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin ülke genelinde uyuşturucuya karşı mücadelesi devam ediyor.

İslam Emirliği yönetiminin lideri Mevlevi Hibetullah Ahundzade'nin kararnamesi sonrasında başlatılan süreç kapsamında şimdiye kadar afyon ve kenevir ekilen birçok tarla imha edildi.

Uyuşturucu madde üretiminde kullanılan afyon ve keneviri eken, hasat eden, işleyen ve satanlar hakkında da soruşturma başlatıldı.

İslam Emirliği yönetimi, iktidarda olduğu 1996-2001 döneminde de benzer bir karar almıştı.

2000 yılında tamamen haşhaş ekimi yasaklanırken, yine bu yıl ülkede uyuşturucu üretimi kararla beraber sıfıra yaklaşmıştı.

2021 yılının Ağustos ayında yeniden başlayan İslam Emirliği döneminde de ülkede uyuşturucu üretiminin ciddi şekilde azaldığı belirtiliyor. Bu doğrultuda kısa bir süre önce, Afganistan'dan uyuşturucu akışı kesildiği için Avrupa'da sentetik uyuşturucu krizi yaşandığı ifade ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.