AK Parti'den İmamoğlu'na: Hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun?

AK Parti'den İmamoğlu'na: Hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul seçimlerini önde tamamlayan Ekrem İmamoğlu'na, "Hangi hakla kendini başkan ilan ediyorsun?" dedi.

AK Partili Yavuz, Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçim sonuçları kesinleşmeden kendisini İBB başkanı olarak adlandırmasına tepki gösterdi.

İtiraz sürecinin devam ettiğini belirten Yavuz, "İstanbul CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı bu süreçlerin durdurulmasını talep ediyor. Sorular sormak istiyoruz. Diyoruz ki; sen seçildiğine nereden kanaat getiriyorsun, nasıl getiriyorsun? Bu süreçlerin bitmesini hangi hakla istiyorsun?" dedi.

Yavuz, "Dünyanın her yerinde bir hukuki süreç var. Sandıktaki işlem biter seçim kurulundaki iş ve işlemlere sıra gelir. İtiraz süreçleri işler. Önce ilçe seçim kurulu gerekeni yapar sonra il seçim kuruluna itiraz edilir en son YSK'ya gitmek suretiyle mesele kesinleşir. Hangi hakla şimdiden kendini başkan ilan ediyorsun? Hangi hakla bizim bu işlettiğimiz süreçleri hadsizlik olarak görüyorsun?" ifadesini kullandı.

"Oy farkı azalıyor"

"Bize verilmiş her oyun hanemize kaydedilmesini istiyoruz" diyen Yavuz, şöyle devam etti:

"Sancaktepe'de oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Mersin Gülnar ilçesinde MHP'nin kazandığı seçim CHP tarafından yapılan itiraz sonucu iptal edildi. Oradakini yasal hak olarak görüyorsun burada işletilen süreci kesmemizi istiyorsun. Tehditvari yaklaşımla sokağı işaret etmesi bir devlet adamına yakışmaz, siyasetçiye yakışmaz. Sağduyulu olmak durumundayız. Bizim maksadımız gerçeğin ortaya çıkmasıyla ilgilidir."

AK Parti'nin adayı Binali Yıldırım'la CHP'li Ekrem İmamoğlu arasındaki oy farkının eridiğini söyleyen Yavuz, "Daha çok az sayıda sandık açıldı ve bizim maddi itirazlara ilişkin ileri sürdüğümüz dilekçelerin çok azı görüşüldü, çok azını ileri sürdük. Buna rağmen aradaki fark 29 binlerden 20 binin altına inmiştir. Süreci takip edelim göreceksiniz bu fark erimeye devam edecek."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.