Alevi Kültür Cemevi Başkanlığı kuruluyor: İnanç önderlerine kadro verilecek

Alevi Kültür Cemevi Başkanlığı kuruluyor: İnanç önderlerine kadro verilecek

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Yunanistan'ın 'düşmanca' tavrının belirtildiğini ifade eden Erdoğan, başörtüsü gündemiyle ilgili olarak, "Arkadaşlarımıza aile kurumunu da içeren daha kapsamlı anayasa değişikliği talimatını verdik" dedi. Erdoğan, Alevi Kültür Cemevi Başkanlığı kurma kararı aldıklarını söyledi.

Sosyal konut kampanyasına şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldığını belirten Erdoğan, "Bu kampanya özel sektörün konut yatırımlarını hareketlendirecektir" dedi. Ayrıca, ailesinden uzakta yaşayan öğrencilere ulaşım desteği verilecek.

Yaklaşık 3 saat 40 dakika süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Sözlerime Dünya Şampiyonu olan Ampute Milli Takımımızı tebrik ederek başlamak istiyorum. Birer azim ve çalışkanlık timsali olarak gördüğüm oyuncularımıza şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

Ülkemize ve milletimize hizmetle dolu günler ve haftalar geçirdik. Ülkemizin 20. Ankara'nın 2. eseri Etlik Şehir Hastanesi'ni 28 Eylül'de hizmete açtık. Şehir hastanelerimiz dünya çapında model alınıyor."

"Alevi Kültür Cemevi Başkanlığı kurma kararı aldık"

"Cuma günü İstanbul'da Şahkulu Sultan Dergahı'nda ülkemizdeki Alevi-Bektaşi vatandaşlarımız için tarihi adımları da açıkladığımız törene katıldık. Şah Kulu Sultan Dergahı, Orhan Gazi devrinden beri bu toprakların gönül pınarından biri olmuştur. Açılışını yaptığımız 4 ve temelini attığımız 76 cemevi de verdiğimiz müjdelerin tamamlayıcısı hizmet olmuştur.

Bu topraklar üzerinde yapılmamış eser hizmet, milletimizin çözülmemiş hiçbir meselesini bırakmamakta kararlıyız. Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini teslim ettik. Hemen çözülebilecek olanları valilik ve belediyelerimiz vasıtasıyla çözdük. Sunulan hizmetlerin sürekliliğini sağlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığımız bünyesinde Alevi Kültür Cemevi Başkanlığı kurma kararı aldık."

Alevi-Bektaşi inanç önderlerine kadro verilecek

"Aynı şekilde cemevi erkan hizmetlerini yürüten Alevi-Bektaş inanç önderlerine bu kurum bünyesinde kadro verilecek. Vakıf mülklerine kira ödemek durumunda kalan Alevi-Bektaşi kurumları buralardan ücretsiz istifade edebilecek. Ülkemizin demokratikleşme reformlarından birini daha hayata geçirmiş oluyoruz.

Cumartesi günü Balıkesir'de vatandaşlarımızla buluştuk. Kuvayı Milliye meydanına kadar, oradan il danışma meclisi toplantımıza gidişimize attığımız her adımda bizleri muhabbetle bağrına basan Balıkesirli vatandaşlarımıza buradan teşekkür ediyorum. Pazar günü Mimar Sinan Üniversitemizin, Heykel Müzesi'nin açılış törenine katıldım. Galataport'u ziyaret eden vatandaşlarımızla hasbıhal etme imkanı bulduk. Daha sonra TÜGVA Genel Kurulu vesilesiyle gençlerimizle buluştuk.

Bu buluşmada fevkalade coşkulu, heyecanlı, samimi geçti. TEKNOFEST gençliği ile maddi ve manevi her alanda kendini her alanda yetiştirme iradesine sahip Fatih'in torunlarıyla geçirdiğimiz her an bizim enerjimizi tazeliyor. Kabine toplantımızın öncesinde üniversitelerimizin 2022-2023 akademik açılış döneminde hocalarımızla ve gençlerimizle beraberdik. Yeni akademik yılın hayırlı olmasını diliyorum.

Küresel ekonomik krizin ve güvenlik tehditlerinin arttığı dönemden geçiyoruz. Salgın, savaş, enerji ve emtia fiyatların yükselişiyle, resesyon ihtimaliyle tırmanan bu sancılı dönem elbette ülkemizi de etkilemektedir. Düzensiz göç akımı, hayat pahalılığına kadar bir dizi sıkıntıyla mücadele ediyoruz. Türkiye uzunca süredir maruz kaldığı saldırı ve tuzakların etkisiyle tedbirleri önceden alabilen kabiliyete sahip bir ülkedir."

7.2 milyon başvuru

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bünyesindeki TOKİ'nin yaptığı hazırlıkların ardından İlk Evim İlk İşyerim müjdesini kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu kampanyaya şu ana kadar 7,2 milyon başvuru yapıldı. Bu başvuru sahiplerinden 4,5 milyonu tüm şartları yerine getirerek süreci tamamladı. Başvuruların ay sonuna kadar devam edeceği göz önüne alındığında rakamların devam edeceği açıktır.

Konutları 500 bine tamamlayacağımızı zaten söylemiştik. İlk etap 250 bin konutumuzu hak sahiplerine teslim edeceğiz. Arsa sayısını da 1 milyona çıkarma kararı aldığımızı duyurmuştuk. 81 ilimizin tamamına yayılan 1 milyon arsa ile hazırlıkları tamamladık. Hangi şehirde, nerede, hangi parselde bu arsalarımızı hazırladık. Arsa yerlerinin yüzde 40 şehir merkezinde yüzde 60'ı ilçede olmak şekilde belirledik.

Konut amaçlı arsaların 50 bini İstanbul, 100 bin Ankara, 25 bin İzmir, 45 bin Gaziantep, 30 bini Diyarbakır'da olacak şekilde planlandı. Diğer şehirlerimizdeki arsa sayıları arazi uygunluğuna göre tespit edilmektedir."

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.