Ali Erbaş: İslam'ın Avrupa'daki yükselişi engellenmeye çalışılıyor

Ali Erbaş: İslam'ın Avrupa'daki yükselişi engellenmeye çalışılıyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, İslamiyet'in Avrupa'daki yükselişinin bazı devletlerin müdahalesiyle engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslamiyet'in Avrupa'daki yükselişinin bazı devletlerin müdahalesiyle engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Erbaş, video konferans yöntemiyle düzenlenen Uluslararası Mevlid-i Nebi Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu.

Erbaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bireysel ve toplumsal bunalımlar, trajediler, zulümler, savaşlar yine yeryüzünün huzur ve barışına kastetmektedir. Çocuklar, kadınlar, yetimler, kimsesizler modern cahiliyenin bir tezahürü olarak yine ihmal, istismar ve haksızlıklara maruz kalmaktadır. Bugün dünyada milyonlarca çocuk, şefkat, merhamet, insaf ve adaletten yoksun vaziyettedir."

'İslam'ın Avrupa'daki yükselişinin engellemeye çalışıyorlar'

"Yaşanan bunalımlar karşısında belki de bazıları kendi çaresizliklerini perdelemek için zaman zaman pervasızca İslam'a saldırmaktadırlar. Özellikle Avrupa'da ahlak, insaf ve hukuktan yoksun bir şekilde İslam'ın muazzez elçisine, Peygamberine seviyesiz ve çirkin bir şekilde dil uzatılmaktadır. İslam düşmanlığına dönüşen İslamofobi birçok ülkede maalesef devlet politikası haline getirilmeye çalışılmaktadır. Camilerimiz ve Müslüman kardeşlerimiz ırkçı terör gruplarının hedefi haline getirilmektedir.

Bugün bazı ülkelerde devlet eliyle yürütülen ayrımcı, ötekileştirici ve ırkçı uygulamalar esasen doğudan batıya dünyanın her yerinde huzur ve güveni arayan insanlığın umudu olan İslam'ın Avrupa'da yükselişini engellemeye yönelik bir amaçtır."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.