Alman siyasetçiden Erdoğan'a hakaret

Alman siyasetçiden Erdoğan'a hakaret

Alman siyasetçi FDP'li Wolfgang Kubicki'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "lağım faresi" şeklindeki hakareti tepkilere neden oldu

Almanya Federal Meclisi Başkan Yardımcısı ve Hür Demokrat Parti (FDP) Milletvekili Wolfgang Kubicki, partisinin Aşağı Saksonya Eyaleti'nde bulunan Hildesheim kentinde düzenlenen bir seçim etkinliğinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ederek "lağım faresi" ifadesini kullandı.

Aynı zamanda iktidarın küçük ortağı FDP'nin Genel Başkan Yardımcısı da olan Kubicki, etkinlikte yaptığı konuşmada hükümeti yeni bir sığınmacı akınına karşı, "Yeniden öylesine kollarını açmaması" yönünde uyardı. Bu konuya değinirken de Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni göç akınına yol açabileceğini iddia ederek hakaret içeren sözler sarfetti.

70 yaşındaki siyasetçi konuşmasında koalisyon ortakları Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller'i de eleştirdi. Kubicki, SPD ve Yeşiller'den bazı politikacıların Ukrayna'ya acilen yeni silah sevkiyatı talebinde bulunmalarına "Putin'in bizi savaşın bir tarafı olarak göreceği noktaya ne zaman geleceğiz?" sözleriyle tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç de Wolfgang Kubicki'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında kullandığı ifadeleri kınadı.

Açıklamada "Kubicki'nin bu kabul edilemez ifadeleri, adı geçenin Parlamento Başkan Yardımcılığı konumuna yakışmadığı gibi, siyasi ahlak ve sorumluluktan da tamamen yoksundur. Bu yakışıksız ifadeler esasen Kubicki’nin siyasi ve ahlaki seviyesi hakkında fikir vermekte ve bayağılığını gözler önüne sermektedir. Bu konudaki güçlü tepkimiz bugün Bakanlığımıza çağrılan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ne de bildirilmiştir" denildi.

Kaynak: DW Türkçe, Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.