Erdoğan, 'Biden ile görüşmeyi diler misiniz?' sorusunu yanıtladı: O Biden ise ben de Erdoğan'ım

Erdoğan, 'Biden ile görüşmeyi diler misiniz?' sorusunu yanıtladı: O Biden ise ben de Erdoğan'ım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ABD Başkanı Joe Biden'la görüşmeyi diler miydiniz?' sorusuna ise "Yok, O Biden ise Ben de Erdoğan'ım" diye yanıt verdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li senatörlerin Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etme planlarına olumlu baktıklarını söyledi.

BM Genel Kurul toplantısı için New York'ta bulunan Recep Tayyip Erdoğan, Reuters muhabirinin sorularına ayak üstü yanıt verdi.

'Biden ile görüşecek misiniz?' sorusuna "Resepsiyonuna katılacağım" diyerek cevap veren Erdoğan, 'Görüşmüş olmayı diler miydiniz?' sorusuna ise "Yok niye, O Biden ise ben de Erdoğan'ım" diye cevap verdi.  

Erdoğan'ın senatörlerle buluşmasından F-16 satışlarıyla ilgili edindiği izlenim sorusuna da 'olumlu' diyerek yanıt verdi. 

Türkiye, ABD'den 40 adet F-16 savaş uçağı ve mevcut savaş uçakları için 80'e yakın modernizasyon kiti satın almak için talepte bulunmuştu.

Türkiye bu talebi Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi aldığı gerekçesiyle F-35 programından çıkarılmasından sonra yapmıştı.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum