Almanlar dünyayı en çok ABD'nin tehdit ettiğini düşünüyor

Almanlar dünyayı en çok ABD'nin tehdit ettiğini düşünüyor

Strateji ve Üst Yönetim Merkezi'nin Almanlar ile yaptığı kamuoyu araştırmasına göre dünya barışını tehdit eden ülkelerin başında ABD geliyor.

Son zamanlarda yapılan bir kamuoyu araştırması Almanların çoğunluğunun dünya barışını tehdit eden en büyük tehlikenin ABD'den kaynaklandığını düşündüğünü ortaya çıkardı. Strateji ve Üst Yönetim Merkezi'nin Çarşamba günü açıklanan anket sonuçlarına göre Almanların yüzde 56'sı dünya barışı açısından en tehlikeli devletin ABD olduğu görüşünü taşıyor.

Ankete katılan Almanların dünya barışını tehdit eden ülkeler sıralamasında Kuzey Kore yüzde 45 ile ikinci, Türkiye yüzde 42'lik oranla üçüncü, Rusya ise yüzde 41 ile dördüncü sırada yer alıyor.

Ankete göre dünyadaki istikrar açısından en büyük tehlikenin belli başlı devlet liderlerinden kaynaklandığı kanaatinde olanların oranı yüzde 62'yi buluyor.

Askeri anlaşmazlıkların istikrarı tehdit ettiği görüşünde olanların oranı yüzde 52, tehdidin iklim değişikliğinden kaynaklandığına inananların oranı ise yüzde 43 olarak açıklandı.

Hastalık ve yoksulluk korkusu

Almanlar sağlık açısından en çok yaşlılıkta bakıma muhtaç olmaktan ve bunamaktan (yüzde 40) korkuyor. Her üç Almandan birinin korkulu rüyası yaşlılıkta fakir düşmek ya da kanser gibi amansız bir hastalığa yakalanmak.

Ankete katılanların üçte biri yaşadığı yerde kendini beş yıl öncesine göre daha az emniyette hissediyor. Doğu Almanlar arasında bu oran daha yüksek çıktı. "Terör saldırısı" endişesi taşıyanların oranı yüzde 30'un üzerinde.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum