Anayasa Mahkemesi: Paylaşım kurumsal görüşü yansıtmıyor

Anayasa Mahkemesi: Paylaşım kurumsal görüşü yansıtmıyor

AYM, bir üyenin kişisel hesabından yaptığı paylaşımın AYM'nin kurumsal görüşünü yansıtmadığı açıklamasını yaptı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) üyesi Engin Yıldırım'ın AYM binası fotoğrafıyla "Işıklar yanıyor" paylaşımı sonrası AK Parti yönetiminden gelen "darbecilik" suçlamalarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Herhangi bir AYM üyesinin kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın AYM'nin kurumsal görüşünü yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "Anayasa Mahkemesi 15 Temmuz 2016 gecesi yaptığı basın açıklamasında ifade ettiği gibi anayasal düzene karşı her türlü demokrasi dışı girişimi reddetmekte ve demokratik hukuk devletinin yanında durmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Engin Yıldırım'ın açıklaması

Engin Yıldırım da tartışmalara neden olan paylaşımını daha sonra silmiş ve Twitter hesabından paylaşımının maksadını aşan şekilde yorumlandığını söylemişti.

Yıldırım, "Şahsi twitter hesabımda yaptığım paylaşımda kullandığım ibare maksadı aşan bir şekilde yorumlandı ve bundan büyük bir üzüntü duymaktayım. Gayem, AYM'nin bir hukuk ışığı olduğuna vurgu yapmaktı. Demokrasi dışı tüm oluşum, araç ve teşebbüsleri ima etmem asla söz konusu değildir" demişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.