Avrupa Birliği doğal gaz sorununa çözüm bulabilecek mi?

Avrupa Birliği doğal gaz sorununa çözüm bulabilecek mi?

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde enerji krizi masaya yatırıldı.

AB Dönem Başkanı Çekya'nın Prag kentinde düzenlenen gayri resmi zirve sonrası AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Çekya'nın başbakanı Petr Fiala ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği ülkelerinin temsilcileri söz konusu zirvede enerji fiyatlarının düşürülmesi için birtakım tedbirler alma arayışlarını dile getirdi.

Görüşmelerde ayrıca enerji krizi başlığı altında talep ve tüketimin düşürülmesi, stokların dolu tutularak arz sorununa bir çözüm bulunması ve tavan fiyat benzeri uygulamalarla enerji faturalarının düşürülmesi gibi meseleler ele alındı.

Ancak zirvede liderlerin, doğal gaza tavan fiyat uygulamasında anlaşmaya varamadığı bildirildi. Almanya, Hollanda,  Danimarka ve bazı ülkelerin gaza tavan fiyat getirilmesi halinde enerji arz güvenliğinin riske atılacağını değerlendiriyor. Bu sebeple söz konusu ülkelerin doğal gaza tavan fiyat uygulamasına karşı çıktığı bildiriliyor.

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, gaz depolarının yüzde 90'ının dolu olduğunu belirtirken kış sonunda depolardaki gaz miktarının tükeneceği uyarısında bulundu.

Bu kapsamda von der Leyen, AB ülkelerinin ilkbaharda ortak gaz alımına başlaması gerektiğine dikkat çekti.

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.