Azerbaycan, İsrail hava savunma sistemleriyle askeri tatbikat yaptı

Azerbaycan, İsrail hava savunma sistemleriyle askeri tatbikat yaptı

Azerbaycan İsrail üretimi Barak-8 ER hava savunma sistemiyle askeri tatbikat düzenlediği bildirildi.

Azerbaycan ordusu, İsrail üretimi hava savunma sistemleriylr askeri tatbikat düzenledi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından 13 Eylül'de yapılan açıklamada, ordunun düzenlediği geniş kapsamlı askeri tatbikatta İsrail'den teslim alınan Barak-8 ER hava savunma sistemleri de kullanıldı.

Askeri tatbikatta, Barak-8 hava savunma sistemi, "temsili bir düşman tarafından" fırlatılan balistik füzeyi tespit edip imha etti.

Tatbikatla birlikte hava savunma birliklerinin muharebe kabiliyetinin daha da geliştirilmesinin ve ordu personeli arasındaki karşılıklı etkileşimin pekiştirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

İsrail'in Azerbaycan'a milyarlarca dolar değerinde balistik füze, hava savunma ve elektronik harp sistemi, kamikaze dronlar dahil olmak üzere çeşitli silah satışları yaptığı belirtiliyor. Azerbaycan'ın ise bunun karşılığında İsrail'in petrol ihtiyacının bir kısmını karşıladığı ve İsrail'in İran'a erişimini kolaylaştırdığı iddia ediliyordu.

Kaynak: Mepa Nwes

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.