Netanyahu: ABD'deki İsrailli göstericiler İran'la birlikte hareket ediyor

Netanyahu: ABD'deki İsrailli göstericiler İran'la birlikte hareket ediyor

Netanyahu ABD'de protesto düzenleyen İsrailli göstericilerin "başka uluslar önünde İsrail'i rezil ederek İran ile birlikte hareket ettiğini" öne sürdü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yargı düzenlemesine karşı ABD'de protesto düzenleyen göstericileri İran, Filistin Kurtuluş Örgütü ve 'Filistin İçin İsrail'i Boykot Girişimi' olarak bilinen Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar (BDS) Hareketi ile aynı safta yer almakla suçladı.

İsrailli protestocuları, "İsrail'i başka uluslar önünde küçük düşürmekle" suçlayan Netanyahu, bu durumun göstericiler nezdinde normal karşılandığını ancak olayın kendisine normal bir durum gibi gözükmediğini belirtti. Netanyahu ayrıca muhalefet lideriyken kendisinin böyle bir şey yapmadığını söyledi.

Öte yandan Netanyahu protestocuların finanse edildiğini öne sürdü.

İsrail'de muhalefet partileri ise Netanyahu'nun açıklamalarına tepki gösterdi.

Muhalif liderler Yair Lapid, son aylarda hiç kimsenin Netanyahu kadar dünyada İsrail'in imajını düşürmediğinin altını çizerken Benny Gantz ise Netanyahu'nun açıklamasını kınayıp, protestocuların ülkelerine bağlı vatanseverler olduklarını kaydetti.

Bu eleştirilerin ardından İsrail Başbakanlık Ofisi, Netanyahu'nun açıklamalarına izahat getirdi.

Başbakanlık Ofisi'nin bildirisinde, Netanyahu'nun açıklamasında "İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM'de İsrail'i temsil ederken İsrail vatandaşlarının daha önce tarihte görülmemiş bir şekilde FKÖ ve BDS ile yan yana duracağının kastedildiği" belirtildi.

Bildiride, İsrailli protestocuların FKÖ ve BDS'yi de protesto etmeleri gerektiği vurgulandı.

Başbakanlık Ofisinin bildirisinde Netanyahu'nun İran ifadesi hakkında açıklama yapılmadı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.