İsrail Suriye'de Esed rejimi ve Lübnan Hizbullahı'nı vurdu

İsrail Suriye'de Esed rejimi ve Lübnan Hizbullahı'nı vurdu

İsrail'den Suriye'nin batısındaki Tartus kentine düzenlediği saldırıda 2 Esed rejimi askerinin öldüğü bildirildi.

İsrail'in, Suriye'nin Tartus kentinde Esed rejimi mevzilerini bombaladığı bildirildi.

Esed rejimine bağlı haber ajansından yapılan açıklamada, İsrail'in dün Akdeniz yönünden füzelerle Tartus'taki hava savunma tesislerine gerçekleştirdiği hava saldırılarında 2 rejim askerinin öldüğü, 6 askerin yaralandığı belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise İsrail'in Suriye'de Tartus kentinde düzenlediği saldırılarda Esed rejimi güçlerinin hava savunma tesislerinin yanı sıra Lübnan Hizbullahı'na ait silah depolarını da hedef aldığını duyurdu.

Gözlemevi, İsrail'in hava saldırılarında iki Esed rejimi askeri ile kimliği tespit edilemeyen bir kişi öldüğünü ifade ederken 5'i hava savunma güçlerine bağlı olmak üzere rejim güçlerinden sekiz kişinin yaralandığını kaydetti.

SOHR ayrıca İsrail'in son hava saldırısıyla birlikte 2023 yılında Suriye topraklarına yönelik 27'nci saldırısını gerçekleştirdiğini bildirdi.

İsrail, Suriye'de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana ülkede Esed rejimi ve İran destekli milisleri hedef alan hava saldırıları düzenliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum