Dürziler Esed rejimine karşı geri adım atmıyor

Dürziler Esed rejimine karşı geri adım atmıyor

Dürzilerin önde gelen liderlerinden Hikmet el Hicri "Rejim ile yardımcılarının peşinde olduğu çatışmalardan sakının." dedi.

Suriye'nin güneyinde Dürzilerin önde gelen liderlerinden Hikmet el Hicri, Esed rejimi kontrolü altındaki bölgelerde ekonomik krizin tetiklediği protestoların devam ettirilmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Suveyda kentinde devam eden gösterilerde protestoculara ateş açılması sonrası açıklamalar yapan El Hicri, Esed rejiminin bölgeyi şiddete sürükleme planlarının olduğu konusunda uyardı.

Esed rejimi güçleri Dürzi protestoculara ateş açmış ve açılan ateşte üç göstercinin yaralandığı bildirilmişti.

Başlarına gelebilecek her türlü şeyden Esed rejimini sorumlu tutan El Hicri, "Meydanlar bizimdir. Bir gün, iki gün, bir ay, iki ay, bir yıl veya iki yıl boyunca barışçıl bir şekilde meydanlarda olacağız ve geri adım atmayacağız." ifadelerini kullandı.

El Hicri ayrıca, protestoların barışçıl bir şekilde sürdürülmesinin önemini vurgulayarak göstericilere talepleri karşılanana kadar sokaklarda kalmaları yönünde çağrı yaparken Esed rejimini de "güç kullanmaması" konusunda uyardı.

Protestoculara seslenen El Hicri aynı zamanda "Rejim ile yardımcılarının peşinde olduğu çatışmalardan sakının." ifadelerini kullandı.

Öte yandan El Hicri Suriye'de Esed rejimi saflarında yer alan İran destekli milisleri "işgalci" olarak tanımladı.

Dürzilerin, yaşadıkları bölgelerde suçların artmasından sorumlu tuttukları İran ve İran destekli milislerin ülkedeki varlığına karşı çıktığı biliniyor.

Suriye'nin güneyinde varlık gösteren Dürziler ekonomik problemleri ve yönetimin yolsuzlaştığını gerekçe göstererek Esed rejimini protesto ediyor.

Suveyda kentindeki protestolar bir aydır devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum