"BAE boyun eğmeleri için Filistinlilere baskı yapıyor"

"BAE boyun eğmeleri için Filistinlilere baskı yapıyor"

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin İsrail’in önünü açtığını belirtti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Arap ülkelerinin çıkarlarını ve ulusal güvenliğini tehdit eden hedeflerine ulaşmasında İsrail’in önünü açtığını belirtti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe'nin Siyonizm taraftarı Yediot Ahronot Gazetesi'nde yer alan makalesi hakkında bir açıklama yaparak el-Uteybe'ye sert tepki gösterdi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığı habere göre, FHKC tarafından yapılan açıklamada, Yediot Ahronot Gazetesi'nde yayınlanan makalenin, BAE’nin İsrail ile başlattığı kültürel normalleşme sürecine kazandırdığı yeni bir ivmenin tezahürü olduğunu vurguladı.

BAE’nin, körfezdeki diğer Arap ülkelerini de normalleşme sürecine katmak suretiyle normalleşme yolundaki rolünü daha da belirginleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, “Söz konusu makale, Trump’un projesini (Yüzyılın Anlaşması) ve bu plandan mütevellit olan Batı Şeria’nın ilhakını öngörün planlara Filistinlilerin boyun eğmesini hedefleyen bir baskı aracıdır.” ifadelerine yer verildi.

FHKC, İsrail’in, Filistin davasını ve Filistin halkının haklarını yok sayan siyasi politikaların BAE tarafından desteklendiğine işaret etti.

Yapılan açıklamada, BAE’nin, Arap toplulukları ve bölgedeki diğer halkların çıkarlarını ve ulusal güvenlikleri bakımından tehdit teşkil eden İsrail’i, hedeflerini hayata geçirmesi için desteklediği vurgulandı.

FHKC, İsrail ile her alanda normalleşme girişiminde bulunan Birleşik Arap Emirlikleri’nin, İsrail’in varlığını meşrulaştırma konusunda takındığı tavrın çok tehlikeli olduğunu kaydetti.

Açıklamada, BAE’nin, İsrail’in Ortadoğu’ya ve dünyadaki diğer ülkelerle kontak kurmasında kapı görevini üstlendiği söylendi.

BAE'nin İsrail ile ortaklıklar geliştirme arayışının normalleşme çabaları olduğu aktarılan açıklamada, bu çabanın ise İsrail'in saldırgan ve yayılmacı tabiatını tanımadıklarının göstergesi olduğu bildirildi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.