BAE silahlanmaya 5 yılda 5 milyar dolar harcadı

BAE silahlanmaya 5 yılda 5 milyar dolar harcadı

Körfez'in tartışılan ülkesi BAE'de silahlanma harcamalarında büyük bir artış yaşanıyor.

Körfez'in tartışmalı ülkesi olan, son yıllarda ismi bölgedeki dış politika hamleleriyle ve baskıcı rejimlere verdiği destekle anılan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) askeri harcamalarını artırıyor.

Artan askeri harcamalara rağmen BAE, resmi olarak yalnızca Yemen'de silahlı bir çatışmanın doğrudan tarafı. Bu gerçek, BAE'nin Ortadoğu'da Halife Hafter ve Beşar Esed gibi baskıcı rejimlerle olan ilişkisinin maddi boyutlarını da ortaya koyuyor.

5 yılda 5 milyar dolar

Ülkenin son beş yıldaki silah ithalatının hacmi 4.98 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu miktar, askeri güçlere yapılan harcamaları ise içermiyor.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından yayınlanan yıllık rapora göre BAE'nin askeri harcamaları 2018 yılında yüzde 24 artışla 1.2 milyar dolara yükseldi.

BAE'nin silah ithalatında bir numaralı partneri ise ABD. BAE, söz konusu dönemdeki ithalatın yüzde 67.7'sine tekabül eden 3.37 milyar dolarlık silahı ABD'den satın aldı.

ABD ve İsrail ile yakın ilişkilere sahip olan BAE, aynı zamanda Libya'da Hafter'e yönelik yoğun askeri yardımlar yapıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.