İsrail ile BAE arasında 'koronavirüs' yakınlaşması

İsrail ile BAE arasında 'koronavirüs' yakınlaşması

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) haber ajansı WAM, üç şirketten yetkililerin katıldığı ve video konferans yoluyla gerçekleştirilen görüşmede iki mutabakat zaptı imzalandığı bilgisini paylaştı

Yapay zekâ ve bulut bilişimi konusunda uzman olan Abu Dabi merkezli Group 42 şirketi, Kovid-19 salgınına sebep olan SARS-CoV-2 virüsü ile mücadele ve araştırma ve geliştirme alanında etkili çözümler bulma konusunda işbirliği yapmak üzere İsrail’in iki büyük teknoloji şirketi Rafael Gelişmiş Savunma Sistemleri ve İsrail Havacılık ve Uzay Sanayileri (IAI) ile iki mutabakat zaptı imzaladı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) haber ajansı WAM, üç şirketten yetkililerin katıldığı ve video konferans yoluyla gerçekleştirilen görüşmede iki mutabakat zaptı imzalandığı bilgisini paylaştı. Söz konusu görüşmede şirket yetkililerinin, imza merasimi sırasında üç ülkenin ve tüm dünya halklarının faydalanabileceği gelişmiş çözümleri ve tıbbi girişimleri geliştirmek için sahip oldukları tecrübe ve teknolojilerin karşılıklı paylaşımı konusunda müzakerede bulunduğu bildirildi.

Group 42 CEO’su konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Group 42’de işbirliğini, kamu yararını artırma noktasında daha iyi ve daha etkili teknolojilere ulaşmak için bir vesile olarak görüyoruz. BAE, Kovid-19 salgınını yenmek için uluslararası çabalarda örnek teşkil ediyor ve şirketimiz, böyle önemli bir konuda Rafael ve IAI şirketleri ile bu alanda kaynakların ve deneyimlerin karşılıklı olarak paylaşılmasına liderlik etmekten şeref duyuyor” ifadelerini kullandı.

Bu ortak girişim, bölgenin koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadelesinde en önemli ve en aktif katılımcılardan bazılarını toplamak amacıyla başlatıldı. Girişim, halk sağlığını korumak ve koronavirüse (Kovid-19) karşı verilen küresel savaşı desteklemek için proaktif çözümlere ulaşılmasını hızlandırma yolunda bu şirketlerin işbirliklerini güçlendirmeyi ve uzmanlıklarını, teknik güçlerini ve kaynaklarını bir araya getirmeyi amaçlıyor.

WAM haberine göre Group 42, salgının yayılmaya başladığı günden itibaren salgınla mücadelede öncü şirketlerden biri sayılıyor. Group 42 yapay zekaya dayalı gen dizilimi alanındaki tecrübeleri sayesinde DNA dizilimi alanında uzman olan İngiltere merkezli Oxford Nanopore Teknolojileri şirketiyle Kovid-19 hastalığına neden olan yeni tip koronavirüsü tespit etmek için geniş çaplı bir nüfus üzerinde kullanılabilecek hızlı ve yüksek kaliteli testler yapmak konusunda işbirliği yaptığını duyurdu.

Group 42 Abu Dabi Sağlık Departmanı’nın gözetimi altında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) için “muhtemel” inaktive edilmiş bir aşının klinik çalışmalarının üçüncü aşamasına liderlik ediyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.