Bağdat’ta Yeşil Bölge’ye füze saldırısı

Bağdat’ta Yeşil Bölge’ye füze saldırısı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Yeşil Bölge’ye katyuşa füzesiyle saldırı gerçekleştirildi.

Bağdat Hükümeti Savunma Bakanlığı’na bağlı Güvenlik Medya Ağı, Bağdat'ta bulunan Yeşil Bölge’ye bir Katyuşa füzesi fırlatıldığını açıklayarak, füzenin bir eve isabet etmesi sonucu bir çocuğun yaralandığını bildirdi.

Açıklamada, Bağdat’taki Ali el-Salih bölgesinden Yeşil Bölge’ye fırlatılan Katyuşa füzesinin çevredeki bir eve düşmesi sonucu bir çocuğun yaralandığı bilgisi yer aldı.

Ayrıca, Bağdat hükümeti güvenlik güçlerinin, Ümmü’l Azam bölgesinden, Bağdat’ın kuzeyinde ABD askerlerinin konuşlu olduğu Taci Askeri Üssü’nü hedef alan bir diğer füze saldırısını da önlediği ifade edildi.

AFP’ye bilgi veren bir güvenlik yetkilisine göre söz konusu saldırılar, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’nin C-RAM savunma sistemini test etmesinden bir gün sonra gerçekleşti.

Bu yılın başında ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne konuşlandırılan bu sistem, herhangi bir füzeyi bir dakikadan az bir sürede binlerce mermi atarak havada imha ediyor.

ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği’ne ek olarak diğer yabancı misyonlar ve hükümet binalarının bulduğu Yeşil Bölge, Ekim 2019’dan bu yana 33’den fazla füze ile hedef alındı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.